Фирма „ABUS Kransysteme GmbH“ е основана през 1965г. в Западна Германия и е една от водещите компании в Европа – производители на кранове, подемни съоръжения и компоненти за всякакъв тип производствени халета и производствена дейност.

Показател за високото качество на ABUS-продуктите са откритите в повече от 50 страни в Европа и по целия свят представителства. „ABUS Kransysteme GmbH“ развива своята дейност основно в следните направления:

• Производство на кранове и подемни съоръжения с товароносимост от 80кг. до 100т.

• Гаранционен и извънгаранционен сервиз

• Доставка на резервни части

• Обучение на персонал за работа, обслужване и поддръжка на подемни съоръжения

Фирма ABUS заема водеща позиция на пазара е резултат на собственото производство на всички компоненти, отличаващи се с изключително високо качество, постоянно развитие и усъвършенстване.

С мостовите кранове на ABUS могат да се повдигат, свалят и транспортират товари до 100 тона. На Ваше разположение са четири типа конструкции: едногредови мостови кранове, двугредови мостови кранове за тежки товари и голям обхват и таванни кранове (висящи, с релсов път на тавана) при специални условия в работните халета. С помощта на едногредови конзолни кранове може да оптимирате материалния поток. Те имат собствен релсов път на едно ниво под релсовия път на другите видове кранове.

Системата ABUS НВ е предназначена за решаване на комплексни транспортни решения на материални потоци с помощта на унифицирани елементи (модули).
Тя може гъвкаво да се напасва към почти всяка геометрия на халето и помещението и е възможно надеждното й закрепване към различни таванни конструкции. Голямо предимство за Вас е възможността за промени и разширения по всяко време. Системата ABUS НВ се развива заедно с Вашето предприятие.

Конзолните кранове на ABUS са особено гъвкави при обслужване на работни места и могат да бъдат индивидуално адаптирани към съответните изисквания. Така те могат да бъдат закрепени на пода, на стени или на вече съществуващи опори и да бъдат оборудвани по избор с въжени или верижни електрически телфери. Допълнително е възможно осигуряване на електрическо преместване на телферите, както и електрическо задвижване за въртенето на крана.

Независимо от начина на приложение – дали стационарно, с ръчно задвижване или с електрическо задвижване, верижните електротелфери на ABUS убеждават клиента със своята практичност и удобство при експлоатация. Тук можем да посочим особено ниското изпълнение, което позволява оптимално използване на помещението, серийното производство на прецизно повдигане и снемане и спирачни накладки с изключително дълъг експлоатационен период (нормално до 1 милион спирания при пълно натоварване до необходимост от регулиране им).

Въжените електротелфери на ABUS са „сърцето” на кранови съоръжения, работещи с големи товари. Поради това двигател, спирачка, задвижване, както и електрическа и електронна част са проектирани за висока надеждност при продължителна и тежка дългогодишна експлоатация. Чрез точно премерени скорости на повдигане и придвижване могат да бъдат „дозирани” скорост и сила. Компактността на конструкцията, лесното техническо обслужване и практичните контактни съоръжения за бързо включване към мрежата, правят въжените електротелфери на ABUS особено лесни и удобни за експлоатация.

Винаги силата е там, където Ви е необходима. Лекият портален кран на ABUS е идеален помощник и в склада. С лекия портален кран на ABUS верижните електротелфери на ABUS стават мобилни. Той е проектиран за товари до 2 тона, има четири водещо-спиращи колела и е лесен за преместване. Дава възможност за повдигане на товари там, където е необходим. В зависимост от товароносимостта общата му широчина може да достигна макс. 7,9 м, а общата височина – до 5 метра. При необходимост порталният кран на ABUS може да бъде лесно разглобен.

Компонентите в Програмата на ABUS за допълнителни приспособления осигуряват възможността крановете на ABUS да се напасват перфектно в зависимост от Вашите индивидуални изисквания. От енергийната верига до дистанционното радиоуправление, от осветлението на крана до системата за измерване на товара, при което със сигурност не остава неизпълнено желание.